Nu heel Nederland geniet van de lente vanuit huis, worden tuinen en balkons volop gebruikt. De Vogelbescherming krijgt meer vragen binnen en biedt daarom nu gratis online vogelcursussen aan.

Er worden twee gratis online cursussen aangeboden. Een beginnerscursus ‘Tuinvogels in Nederland’ en een beginnerscursus ‘Vogels in Nederland’. De vogellessen zijn samengesteld door de ambassadeurs van de Vogelbescherming: Nico de Haan en Camilla Dreef. Nico heeft bijna dertig jaar bij Vogelbescherming gewerkt en kent de vogels als geen ander. Camilla is vogelonderzoeker en fervent vogelaar. Deze mensen willen u leren op een andere manier naar vogels te kijken, zodat u er nog meer van kunt genieten! En dat is best fijn in deze tijd waarin we veel thuis zijn!

De cursus ‘Tuinvogels in Nederland’ bestaat uit tien online lessen, waarin u veel tuinvogels en hun geluiden leert herkennen. Elke les wordt afgesloten met een korte quiz. De cursus ‘vogels in Nederland’ is een online cursus die informatie biedt over tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels.

Voor wie in deze mooie periode in het jaar extra van de natuur wil genieten, een aanrader. Ook voor kinderen een leuke oefening om meer oog te krijgen voor de prachtige schepping!

De vierde wijze