Waar een gemiddelde week bij de meeste gezinnen volgepland is met allerhande avondprogramma’s, zijn de avonden in deze weken veelal leeg. Muzieklessen zijn geannuleerd, sportscholen zijn dicht. Al het kinder- en jeugdwerk ligt nagenoeg stil in de kerk. Gemeentelijke activiteiten als Bijbelstudiekringen en Bijbellezingen gaan niet door.

Wat zou het mooi zijn als we in deze periode rond Pasen als gezin de tijd nemen om met onze kinderen te leren rond het Woord. Samen lezen, leren, verwerken en in gesprek over het Woord van God, dat ons houvast, rust, en het Leven Zelf wil bieden!

Bij deze een aantal tips voor geschikt materiaal wat u hierbij zou kunnen gebruiken:

• Op zondag naar de preek luisteren vanaf de bank in de woonkamer is wel even heel wat anders dan in de kerk zitten. Kinderen (en volwassenen) ervaren vaak veel meer afleiding. Je kunt makkelijk tussendoor naar de wc gaan, naar de keuken lopen, op je telefoon kijken, etc. Help je kinderen om geconcentreerd naar de preek te luisteren door bijv. meeschrijfboekjes voor hen aan te schaffen. Te bestellen via de website van Evangeliestek.
  • In de webshop van het LCJ vindt u veel materiaal wat ook geschikt is voor het gesprek bij een open Bijbel met uw kinderen. De Bijbelstudie boekjes hebben de naam ‘Handreiking’. Het materiaal is oorspronkelijk bedoeld voor het kinder- en jeugdwerk in de kerk, maar ook in het gezin goed bruikbaar. De leidingdelen kunt u online downloaden en de bijbehorende bijbelstudieboekjes zijn in de webshop te koop. U vindt materiaal voor kinderen in leeftijd van -12 jaar, -16 jaar en +16 jaar.
  • Er zijn ook kinderen en jongeren die niet zulke praters zijn, maar liever actief met hun handen. Doe als ouder eens een Bijbelstudie over de tabernakel of de synagoge en verbind daaraan een leuke actieve opdracht, bijvoorbeeld met behulp van een bouwpakket. De bouwplaten en bouwpakketten zijn te bestellen via de website van de BHZ en het LCJ.
  • Voor de kinderen op zoek naar een mooie kleurplaat bij het Bijbelverhaal. Via de website van de Hervormde Zondagsscholen zijn er veel te vinden!

De vierde wijze