De huidige tijd biedt kansen voor de kerk. Gezinnen in de buurt van gemeenteleden hebben het nodige te stellen met thuisonderwijs dat door de ouders verzorgd moet worden. Voor veel gezinnen levert de huidige situatie (financiële) stress op. Het onderwijs aan kinderen en daarbij elke dag met z’n allen thuis zijn, is voor veel gezinnen niet eenvoudig.

Het is een mooi gebaar wanneer gemeenteleden wat pakketjes met wat knutselmateriaal samenstellen en uitdelen aan de kinderen in hun buurt. Een van de kerken deelde het pakket met scheppingsverhaal uit aan de kinderen van de bijbelclub. Enthousiaste reacties van ouders via Facebook maakten dat ook andere kinderen in de wijk de pakketjes nu ontvangen.

Voorzichtig iets meer mogelijk in het jeugdwerk

Advies rondom nieuwe coronamaatregelen