In deze periode zien we elkaar als gemeenteleden weinig of niet. Normaal gesproken ontstaat de betrokkenheid op elkaar als gemeenteleden onderling vaak in de ontmoeting, bijvoorbeeld een gesprekje in de hal van de kerk na een eredienst, tijdens een Bijbelstudiekring of op andere momenten in de kerk.

Deze momenten moeten we nu missen. Zoek het contact met elkaar om op de hoogte te blijven van het wel en wee van mede-gemeenteleden! Want meeleven doet altijd goed! Zo brachten twee catechisanten bijvoorbeeld een doosje van papier in de vorm van een taartpunt bij een ziek gemeentelid. De taartpunt was gevuld met keelsnoepjes. Wat doet zo’n gebaar van meeleven goed!

Heeft u al iets van u laten horen aan het gemeentelid uit uw gemeente dat ziek of heel alleen is deze dagen?