De website www.kerktijd.nl wil gemeenten ondersteunen bij het uitnodigen van gemeenteleden in corona tijd. De kerkdiensten kunnen eenvoudig ingepland worden en plekjes worden gereserveerd.

Het is een tijdrovende klus om tijdens deze corona crisis kerkdiensten in te plannen en vol te boeken met een maximale bezetting van 100 personen. Hoe geef je alle kerkleden en gasten evenveel kans om een kerkdienst te bezoeken?

Wie gebruik maakt van kerktijd.nl krijgt een roulerend uitnodigingssysteem, waarin iedereen evenveel kans heeft om een kerkdienst te bezoeken. Het systeem houdt zelf bij wie het langst geen kerkdienst heeft bezocht en daarom als eerste een uitnodigingsmail mag krijgen.

Deelnemers kunnen zich online aanmelden en geven het aantal bezoekers op. Per kerkdienst vult u in hoeveel bezoekers welkom zijn, de uitnodigingen worden door Kerktijd.nl verstuurd. Bij afmeldingen worden automatisch extra mensen uitgenodigd.

>> www.kerktijd.nl

Wat leert de coronacrisis ons over de kern van ‘kerk-zijn’?

Kerk-zijn in tijden van corona: vijfdelige videoserie met portretten van gemeenten in deze crisistijd

Postoraat