We zoeken naar alternatieve manieren om het kinderwerk in de gemeente doorgang te laten vinden. De ene na de andere gemeente pakt de draad online of via de kerktelefoon op. Bij deze een aantal voorbeelden vanuit Hersteld Hervormde Gemeenten.

Kerktelefoonuitzending voor kinderen
De HHG Ederveen organiseert elke week op woensdagavond een uitzending voor kinderen via de kerktelefoon. Vanaf 19.00 uur is er een programma voor de kinderen, verzorgd door de leiding van de club en zondagsschool.

Werkblad bij de preek voor kinderen
De HHG Lunteren publiceert bij elke zondagse eredienst een werkblad voor kinderen bij de preek op de website. De werkbladen zijn te downloaden vanaf de website, aan de rechterkant, onder het kopje ‘Kinderen/Jongeren’.

Voor iedere avond
Vanuit de HHG Oldebroek wordt er iedere avond een aflevering uitgezonden vanuit de kerk. De zogenoemde afleveringen zijn afwisselend voor kinderen, jongeren, ouderen of voor het hele gezin.

Zondagsschool via de kerktelefoon
Vanuit de HHG Ouddorp wordt iedere zondagmiddag de zondagsschool uitgezonden. Er wordt om 14.30 uur begonnen met gebed, vervolgens wordt er een Bijbelverhaal verteld en daarna weer afgesloten met gebed.

Advies rondom nieuwe coronamaatregelen