Met het hele gezin op de bank naar de preek luisteren is wel even wat anders als zondagmorgen in de kerk zitten. Waar je normaal gesproken tijdens een kerkdienst echt even afstand neemt van alles thuis, je telefoon, en je onderling contact, gaat dat vaak thuis op de bank allemaal gewoon door. Het is moeilijker om echt geconcentreerd te luisteren. Op een creatieve manier de preek verwerken kan je helpen om je te focussen op de inhoud van de preek. Thuis heb je meer mogelijkheden als in de kerk daarvoor. Probeer het maar eens uit! Je hebt nodig:

• Een groot wit A4 of A3 papier
  • Gekleurde potloden
  • Grijs potlood of pen

Probeer een mooie samenvatting van de preek te maken met behulp van je papier en potlood. Je zou kunnen tekenen, schrijven, of een combinatie van beide. Zet de hoofdboodschap centraal op je papier. Door te luisteren en het ook direct te verwerken blijft de boodschap van de preek vaak beter en langer hangen. Deel je idee met de jongeren op de club, en wissel na afloop van de dienst eens onderling in de app foto’s uit van het resultaat!

Advies rondom nieuwe coronamaatregelen